П`ятниця, 29.03.2024, 01:54
Сайт Комунального закладу "Катеринівський ліцей"
Лозівської міської ради Харківської області

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2014 » Лютий » 24 » «Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять»
17:09
«Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять»

Вже вкотре ми говоримо на цю тему, та не перестанемо цього робити, адже це та пам'ять, яка потрібна усім!

21 лютого 2014 року на базі Катеринівської ЗОШ відбулася учнівська конференція районної асоціації старшокласників «Стожари» на тему, яка хвилює серце, «Вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 25-та річниця виводу військ з Афганістану». Учні та вчителі із шкіл Лозівського району зібралися аби відзвітувати, та перш за все перед собою, про відношення до тієї війни, яку можливо пам’ятати і не хотіли б, але мусимо. Члени учнівських об’єднань розповіли про заходи, які пройшли у них в закладах, присвячені цій темі, а також про роботу, яку вони самі здійснювали. Виступи супроводжувалися презентаціями, відеороликами.

Від нашої школи учасником конференції була Крижановська Яна, член центру «Відпочинок» учнівської асоціації «Асорті». Вона розповіла здавалося б про звичайні заходи, та підготовка і участь в них не залишилась поза увагою учнів, вони з цікавістю та небайдужістю дізнавалися про перебіг подій війни в Афганістані. Учні школи були учасниками та помічниками при проведенні літературно-музичної композиції «Час і досі не загоїв рану, цей одвічний біль Афганістану», уроку пам’яті «Прости нас, пам’яте, прости», історичної подорожі у часі «Афганістан – незагоєна рана», уроку мужності «Афганська війна: як це було», дискусії «Мені вчора знову Афган наснився», усного журналу «Афганістан – мій  біль,  моя  пекуча  пам’ять».

Також за ініціативою членів асоціації «Асорті» Катеринівської школи було вирішено створити облікові картки воїнів-інтернаціоналістів нашого села. Адже це ті люди, які живуть поряд з нами і хоча згадувати про ту війну вони не хочуть, та знати про їх подвиг ми повинні. І тому на цій конференції Яна внесла ці облікові картки до районної Книги пам’яті.

Конференція тривала близько двох годин, та час спливав непомітно у зворушливих, хвилюючих виступах дітей. Наостанок з вуст учениці 10 класу  Вишенської Юлії пролунала пісня, яка відлунням пройшла від серця до серця усіх присутніх у залі.

Переглядів: 463 | Додав: Dyrektor | Рейтинг: 0.0/0

Погода
Форма входу
Календар
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728
Архів записів
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України

Державна служба якості освіти України

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації

Управління освіти,молоді та спорту міста Лозова

Комунальний вищий навчальний заклад «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти

Харківська обласна державна адміністрація

Харківська обласна рада

Лозівська міська рада
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz