П`ятниця, 26.04.2024, 01:55
Сайт Комунального закладу "Катеринівський ліцей"
Лозівської міської ради Харківської області

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Лютий » 25 » 150-річчя від дня народження Лесі Українки
11:34
150-річчя від дня народження Лесі Українки

25 лютого 2021 року вся світова громадськість відзначала 150-річчя від дня народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладачки, культурної діячки, яка входить до переліку найвідоміших жінок України.

Завдяки щирій відданості рідній країні, її ім’я стало одним із символів української держави. 150-річний ювілей Лесі Українки внесено до Календаря пам’ятних дат ЮНЕСКО на 2020-2021 роки.

З нагоди ювілейної дати у Катеринівському ліцеї відбулась низка заходів: літературні свята, вікторини, виразне читання віршів поетеси, віртуальні подорожі стежками Лесі. До відзначення ювілею долучилися всі учні ліцею.

Наймолодші здобувачі освіти декламували вірші, виконували цікаві завдання, а також переглянули фільм про життя і творчість поетеси.

З метою вшанування славетної землячки в закладі було проведено уроки-подорожі, вікторини, літературні свята для учнів 5-11 класів, під час яких вони дізнались нові цікаві факти з життя видатної українки, послухали та прочитали твори Лесі Українки, говорили про сучасність та актуальність її думок. Ліцеїсти  також дізналися, що Леся вишукано одягалася, вони спробували побачити її серед нас та уявити, який вигляд вона мала б сьогодні. Діти вжились в роль дизайнерів та намагалися одягнути Леся у сучасне вбрання, моделюючи одяг, та слухаючи пісні на слова Лесі Українки у сучасному виконанні.

Також учні створювали плакати співпраці, переглядали відео, спробували відчути себе поетами, спочатку школярі ознайомилися з основними принципами віршування, а потім спробували виконати цілий ряд літературних задач: училися добирати рими, грали в гру, яка вчить складати вірші. А наостанок учні разом написали

У закладі було розгорнуто виставку-експозицію "Хотіла б я піснею стати", де розміщено літературу та фотоматеріали про життя та діяльність ювілярки.

Ліцеїстки 5-10 класів із захопленням долучилися до Всеукраїнскього Арт-челенджу присвяченому 150-ти річчу Дня народження видатної української поетеси Лесі Українки «Слово, чому ти не твердая криця!».  Для участі у арт-челенджу учні відзняли відео, де вони декламують твір поетеси «Забуті слова».

Життя геніальної Лесі Українки стало прикладом боротьби, а її зброя – це слово, яке й зараз є актуальним. Читайте твори видатної поетеси! Черпайте мудрість та натхнення!

                                                                                         

Переглядів: 180 | Додав: Dyrektor | Рейтинг: 0.0/0

Погода
Форма входу
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України

Державна служба якості освіти України

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації

Управління освіти,молоді та спорту міста Лозова

Комунальний вищий навчальний заклад «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти

Харківська обласна державна адміністрація

Харківська обласна рада

Лозівська міська рада
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz