П`ятниця, 29.03.2024, 10:31
Сайт Комунального закладу "Катеринівський ліцей"
Лозівської міської ради Харківської області

Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаю Вас Гість | RSS


Меню сайту
Пошук
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2021 » Лютий » 21 » Міжнародний день рідної мови
20:20
Міжнародний день рідної мови

21 лютого – Міжнародний день рідної мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

Починаючи з 19 по 21 лютого, напередодні Міжнародного дня рідної мови, в стінах нашої Альма-матер було проведено низку святкових заходів. Учні 8 класу взяли участь у вікторині «Подорож океаном рідної мови», де змагались за звання кращого знавця рідної мови. Частиною  святкування стала літературно-музична композиція  «Ми діти твої, Україно!», де учні 5 класу виразно читали вірші про мову, взяли участь у мовних конкурсах, а у виконанні учениць 6 класу лунали патріотичні пісні.

За круглим столом зібралися 11-класники, щоб поспілкуватися на тему: «Ми маємо думати про себе в державі». Кожен висловив думку про те, що для нього є рідна мова, згадали історію свого роду, а рід не обмежується тільки мамою і татом; говорили про мовні заборони, які довелося пережити нашим пращурам, намагалися розібратися, чому виникла теперішня мовна ситуація в Україні, і як її можна виправити. Учні намагалися дати відповідь на питання: «Хіба недостатньо у людини сил заговорити мовою землі, на якій ти проживаєш?».  Школярі висловили думку, що рідна мова – це мова народу, до якого ти належиш. Треба багато читати рідною мовою, відчути її і нею заговорити. І поки буде жива мова – поки й житиме народ.

Для здобувачів освіти 1-4 класів було проведено мовознавчий квест «Словечко»,  вікторини, виховні години «Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова».

Сьогодні ми є свідками відродження української мови. Вона заграла усіма барвами мелодійного українського слова в освітніх закладах, на вулицях міст і сіл. Люблячи і вивчаючи рідну мову, учні виявляють свідоме бажання бути гідними громадянами своєї держави.

Переглядів: 154 | Додав: Dyrektor | Рейтинг: 0.0/0

Погода
Форма входу
Календар
«  Лютий 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Корисні посилання
Міністерство освіти і науки України

Державна служба якості освіти України

Департамент науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації

Управління освіти,молоді та спорту міста Лозова

Комунальний вищий навчальний заклад «ХАРКІВСЬКА АКАДЕМІЯ НЕПЕРЕРВНОЇ ОСВІТИ»

Харківський регіональний центр оцінювання якості освіти

Харківська обласна державна адміністрація

Харківська обласна рада

Лозівська міська рада
Copyright MyCorp © 2024
Безкоштовний хостинг uCoz